News

Poznaj aktualne informacje

Modna kuchnia, modne ciasto z wiśniami i nutellą

Modna kuchnia, modne ciasto z wiśniami i nutellą

Niedawno próbowaliśmy takiego ciasta.

 

Uznaliśmy, że powinniśmy się podzielić przepisem na tą pyszną słodkość. 

 

Smak jest urzekający. :)

 

Część górną podzieliliśmy na 2 etapy.

 

Dzięki temu wszystko przebiega sprawniej.

 

Składniki ciasta to:

0,5 L śmietany 30%

3 opakowania fixów do śmietany

750 g nutelli

3 łyżki cukru pudru

1 słoik wiśni w kompocie

1 opakowanie sucharków

3 galaretki wiśniowe

0,5kg mielonego twarogu

 

Przygotowanie ciasta:

 

GÓRA ETAP I:

1. Do garnka przelewamy ze słoika kompot bez wiśni i jeśli trzeba uzupełniamy wodą aby uzyskać 1 litr,

2. Grzejemy lekko,

3. Galaretki wsypujemy do gorącego kompotu i mieszamy do rozpuszczenia,

4. Zostawiamy całość do ostygnięcia.

 

SPÓD:

1. Wstawiamy nutellę do garnka z ciepłą wodą i mieszamy do upłynnienia,

2. Sucharki kruszymy w misce,

3. Miksujemy sucharki z płynną nutellą,

4. Przelewamy całość do tortownicy i wstawiamy do zamrażarki aby schłodzić spód ciasta.

 

ŚRODEK:

1. śmietanę wlewamy do naczynia,

2. Wsypujemy 3 łyżki cukru pudru i ubijamy,

3. Dodajemy 3 fixy śmietanowe,

4. Do śmietany dodajemy nasze 0,5 kg zmielonego twarogu i mieszamy dokładnie,

5. Wykładamy całość na chłodny i twardy spód,

6. Układamy wiśnie z kompotu na wierzchu.

 

GÓRA ETAP II

1. Gdy galaretka zacznie tężeć, przelewamy ją wierzch przygotowanego ciasta,

2. Wstawiamy całość do lodówki.

3. Czekamy aż galaretka stężeje.

 

SMACZNEGO :)

KONTAKT Z NAMI

Proszę wypełnić wymagane pola.
Proszę wypełnić wymagane pola.
Proszę wypełnić wymagane pola.
Proszę wypełnić wymagane pola.

ADRES

TO-TEMEBLE.PL CIEŚLIK TOMASZ
Strzałków, Stefana Korala 13D
97-500 Radomsko

EMAIL

info@to-temeble.pl

FACEBOOK

https://www.facebook.com/totemeblepl

TELEFON

tel. kom.: 517 353 808

Wizytówka QR

Image

KONTAKT

TO-TEMEBLE.PL CIEŚLIK TOMASZ

Strzałków, Stefana Korala 13D

97-500 Radomsko

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

tel. kom.: 517 353 808